Wie zijn wij?

Onze missie

Het Landelijk Overleg Biologiestudenten (LOBS) is een organisatie voor en door biologiestudenten in Nederland en fungeert als overkoepelende studievereniging voor de verschillende Nederlandse universiteiten. Het doel van het LOBS is belangenbehartiging van alle biologiestudenten. Zo bieden wij informatie over alle biologieopleidingen in Nederland en organiseren we landelijke toegankelijke evenementen waarin de biologie centraal staat. Het LOBS kent twee doelstellingen. De eerste is naar buiten gericht: we willen studenten voorlichten over de mogelijkheden die ze hebben bij het kiezen van een bachelor of master biologie. Dit gebeurt tegenwoordig dus vooral op de jaarlijkse landelijke masterdag. Onze tweede doelstelling is het bevorderen van contact tussen de verenigingen. Het LOBS werkt nauw samen met alle studie-verenigingen van biologiestudies binnen Nederland. Maandelijks vergadert het LOBS om de problemen en ontwikkelingen aan de verschillende universiteiten te bespreken en ervaringen uit te wisselen. Door elkaar te adviseren kunnen de verschillende verenigingen efficiënter werken en bouwen we mee aan sterk biologieonderwijs in Nederland. Daarnaast zijn er vaak veel bestuurders van de studieverenigingen aanwezig bij ons Congres in Burgers’ Zoo! Dit alles wordt gerealiseerd met ondersteuning van en in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) en Bionieuws.

LOBS-bestuur 2023-2024

Het LOBS-bestuur 2023-2024 bestaat uit drie leden:

Voorzitter Quinten Kleijnen

Ik ben 22 jaar oud, momenteel mijn bachelor biologie aan de Universiteit Utrecht aan het afronden, en sinds vorig jaar oud-vice-voorzitter van de Utrechtse Biologen Vereniging. Met de studieverenigingen in Nederland mogen wij trots zijn op de twee evenementen die wij jaarlijks met LOBS organiseren en ik ben blij dat wij de continuïteit hiervan weer een jaar kunnen verzorgen. Daarnaast is het leuk om de besturen van de Nederlandse studieverenigingen biologie met elkaar in contact te brengen. Mocht je vragen hebben stuur dan een mailtje naar voorzitter@lobs.eu!

Secretaris Karl Strube

Ik ben derdejaars biologiestudent aan de Universiteit Utrecht en bezig mijn bachelor af te ronden. Zelf ben ik op het moment het enige LOBS-lid dat geen bestuursjaar doet of heeft gedaan bij zijn studievereniging. Wat ik zo leuk vind aan het LOBS is dat je in contact komt met allemaal verschillende biologen. Hierdoor heb ik niet alleen leuke connecties gemaakt, maar word ik nog enthousiaster over het vak biologie. Verder vind ik het heel bevredigend om een steentje bij te mogen dragen aan een groot evenement zoals het NCBS.

Penningmeester Stijn Leegte

Hoi allemaal! Ik ben Stijn Leegte, 23 jaar en ik ben sinds 2023 bezig als penningmeester bij het LOBS-bestuur. Ik kom oorspronkelijk uit Ugchelen, en ben bij het LOBS gekomen tijdens mijn bestuursjaar aan de studievereniging Gyrinus natans bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Daar was ik commissaris Onderwijs, net zoals mijn voorganger, die ook vanuit Gyrinus natans kwam! Ik heb erg veel plezier in mijn functie en zo kan ik na mijn bestuursjaar bij Gyrinus alsnog een mooi steentje bijdragen en in contact blijven met alle mooie biologieverenigingen in het hele land!